Peste o mie de unități de învățământ au intrat în scenariul roșu

Un număr de 1.040 de unităţi de învăţământ funcţionează în scenariul roşu, conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei vineri. Numărul este cu peste o sută mai mare faţă de ieri, 15 octombrie.

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare Ministerul Educaţiei şi Cercetării, până vineri la prânz, 11.381 de unităţi de învăţământ funcţionează în Scenariul 1 (S1), care presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

Alte 5.235 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

De asemenea, 1.040 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Potrivit MEC, dintre cele 1.040 de unităţi, 291 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 749 – ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare. 

Hotărârile privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole