Pește pirahna găsit în râul Crișul Repede din Bihor

Este alertă în Bihor, după ce un pescar a găsit un pește prahna în râul Crișul Repede . Garda de mediu a deschis o anchetă pentru a afla cum a ajuns peștele exotic în râu.

Alerta a fost dată de bărbatul care a pescuit peștele pirahna, care era mort la acel moment. Cel mai probabil, peștele prahna, originar din calde din America de Sud nu ar fi supraviețuit din cauza temperaturii de minus 10 grade.

„Sper să fi fost un accident. Peştele a fost aruncat, recent, în Criş, probabil de un colecţionar de peşti exotici. Vom încerca să găsim persoana, pentru că această specie este un pericol pentru ecosistemul indigen, iar amenda pentru astfel fapte este între 7.500 lei şi 15.000 lei”, a declarat, pentru adevarul.ro, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu

Chiar dacă acesta era mort,comisarii de mediu se tem că cineva ar fi putut arunca vreunul în pârâul termal care curge în municipiu, unde peștii ar fi avut condiţii de supravieţuire.

„Vom verifica să nu cumva să fi fost aruncaţi şi în Peţa, căci aici ar avea condiţii de supravieţuire şi, fiind răpitori, ar face ravagii printre speciile indigene”, a spus Şerbănescu, potrivit adevarul.ro.

Pentru a înlătura orice bănuială, comisarii gărzii de mediu vor face verificări pe cursul pârâului termal Peţa, în Oradea, unde se găsesc mai multe specii protejate prin lege.

 

1 COMENTARIU

  1. Adus cu intenție și ăștia,tot așa cum a ajuns și gripa aviară,și pesta porcină,și covidul, și bolile la pomi,la roșii,etc!suntem dărâmați sistematic,in timp ce statul se face că nu vede!doar baga banii în buzunar!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
MRU si KLAUS IOHANNIS in 2014 (Inquam Photos / Oana Pavelescu)

Austria condiționează aderarea României la Schengen de revenirea lui Mihai Răzvan...

La ora actuală, Austria este singurul stat european care se opune aderării României la Spațiul Schengen, și dintr-un motiv incredibil. Trei evenimente, o singură finalitate În...