Petiţia pentru anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo a fost transmisă autorităților japoneze

Desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo rămâne încă o problemă, din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse în acest context.

Militanţii împotriva Jocurilor Olimpice au transmis vineri o petiţie în care solicită anularea competiţiei de la Tokyo, într-un moment în care situaţia sanitară continuă să se agraveze în arhipelagul nipon, informează AFP.

Ba mai mult, autoritățile vor prelungi starea de urgenţă aflată în vigoare în unele regiuni ale ţării.

Peste 352.000 de persoane au semnat petiţia online, intitulată „Anulaţi Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru a proteja vieţile noastre”, lansată la debutul lunii mai de Kenji Utsunomiya, avocat şi fost candidat la postul de guvernator al Tokyo.

În urma avalanșei de semnături, sondajele arată că între 60% și 70% din populație se opune desfășurării Jocurilor în această vară. Viteza extrem de rapidă cu care semnăturile au fost colectate pe platforma Change.org în Japonia „reflectă opinia publică”, sondajele realizate începând de anul trecut arătând că între 60 şi 70% din populaţie se opune desfăşurării Jocurilor în această vară a declarat Utsunomiya.

De data aceasta, întrebarea este cui acordăm prioritate: vieţii sau unei ceremonii şi unui eveniment numit Jocuri Olimpice”, a adăugat iniţiatorul petiţiei, potrivit TVR.

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate în perioada 23 iulie-8 august, iar Jocurile Paralimpice, între 24 august şi 5 septembrie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...