Piața agro-alimentară: Se lansează găina rusească!

Rusia a anunțat că va lansa găina autohtonă de carne „Smena 9”, fiind una dintre măsurile prin care autoritățile din Federație încearcă să contracareze sancțiunile occidentale.

Reamintim că SUA și UE au impus sancțiuni dure după ce Rusia a invadat Ucraina, în data de 24 februarie. Acestea sancțiuni au condus la afectarea logistică a producției de ouă și carne de pui, notează Interfax. 

În timpul unei ședințe a Comisiei pentru Probleme Agrare din Duma de Stat, Ministerul Agriculturii și Ministerul Transporturilor de la Moscova au anunțat că elaborează o serie de strategii pentru importurile de ouă de incubație în Rusia.

Ministrul Agriculturii din Rusia a transmis că „sarcina principală aici a fost prevenirea scăderii ofertei de ouă pentru incubație”, atunci când a vorbit și despre aprovizionarea cu produse din carne.

Strategii logistice

Serviciul de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Rusiei lucrează deja la o serie de strategii logistice prin care să se poată importa „produse destinate reproducției”.

Am elaborat, împreună cu Ministerul Educației și Științei, o serie de propuneri pentru lansarea promptă a găinilor autohtone de carne ‘Smena 9‘”, a declarat ministrul Agriculturii din Rusia, Dmitri Patrușev, potrivit sursei citate mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...