Piedone îl acuză pe Iohannis de intervenție politică în campania electorală

Publicat: 29 mai 2024, 18:04, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Piedone îl acuză pe Iohannis de intervenție politică în campania electorală
Ordinea pe buletinul de vot pentru candidatii la Primăria Capitalei. Piedone: ”Acolo punem cu totii stampila”

Într-o intervenție la Antena 3, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 din București și candidatul PUSL la Primăria Capitalei, a lansat acuzații grave la adresa președintelui Klaus Iohannis și a Guvernului, sugerând că întâlnirea recentă dintre președinte și ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ar avea scopuri electorale.

Piedone a subliniat că nu crede în coincidențe, mai ales în contextul campaniei electorale. „Domnule Piedone, vin la dumneavoastră, ați avut o reacție, o postare pe Facebook, în care spuneați așa: ‘guvernul meu, primarul meu’. Și cereți președintelui Klaus Iohannis, dacă tot se întâlnește iată cu candidatul Partidului Național Liberal, poate se gândește să organizeze o dezbatere cu toți candidații?”, a fost întrebarea adresată primarului Sectorului 5.

Piedone a criticat prezența lui Burduja la Palatul Cotroceni, sugerând că această întâlnire nu a fost motivată de probleme de importanță națională, ci mai degrabă de considerente electorale. „Domnul ministru Burduja, care este un ministru performant, și am zis-o eu, putea să stea în biroul de ministru și să discute cu președintele României. Au telefoane directe, toate birourile miniștrilor sunt dotate cu aceste telefoane ale SST-ului. Chemarea la Cotroceni a domnului Sebastian Burduja n-a fost de susținere reală”, a declarat primarul.

Primarul Sectorului 5 a spus că președintele Iohannis ar fi dorit să transmită un mesaj lui Burduja să „ia piciorul de pe accelerație”, în contextul competiției politice din București, care îl include și pe rivalul Nicușor Dan. Piedone a speculat că această întâlnire ar fi avut scopul de a-l tempera pe Burduja, sugerând că astfel de intervenții sunt menite să influențeze cursul campaniei electorale.

„Nu mai există posibilitatea să se retragă domnul Burduja,” a declarat Piedone. El a subliniat că, deși are câteva puncte comune cu Burduja în ceea ce privește dezvoltarea Bucureștiului, ministrul nu a acceptat și nu va accepta să se retragă sau să susțină pe altcineva. Piedone a afirmat că Burduja reprezintă viitorul, spre deosebire de Gabriela Firea și Nicușor Dan, care reprezintă trecutul.

Piedone a mai spus că finala se va da între el și Burduja, adăugând că acest lucru va fi confirmat la urne. „Foarte interesant ce spuneți,” a remarcat moderatorul, cerându-i lui Burduja să confirme dacă președintele Iohannis i-a cerut să se retragă pentru a-l susține pe Nicușor Dan.

Sebastian Burduja a negat categoric orice asemenea cerere din partea președintelui. „Asta e exclus. Mi-ar fi plăcut să vă pot spune tot ce am discutat, dar, încă o dată, nu se spune problema de așa ceva,” a afirmat Burduja, subliniind că în campanie sunt candidați, inclusiv el și Piedone, care se prezintă în fața bucureștenilor și le strâng mâna, spre deosebire de Gabriela Firea și Nicușor Dan.

Burduja a adăugat că, pe 9 iunie, rezultatele de la urne vor arăta că bucureștenii vor alege schimbarea. El a precizat că președintele Iohannis nu se implică direct în aceste alegeri, dar i-a dat sfaturi valoroase, fiind un om care a câștigat șapte campanii în țară.

Piedone a continuat să-l critice pe Iohannis: „Dacă este președintele tuturor românilor, trebuie să fie și președintele tuturor primarilor,” a spus el, sugerând că președintele ar putea organiza o dezbatere între candidați, în contextul în care televiziunile nu au facilitat astfel de confruntări.

În final, Burduja a subliniat necesitatea dezbaterilor, acuzându-l pe Nicușor Dan că evită confruntările directe din lipsă de argumente. „Ambii, doamna Firea și domnul Nicușor Dan, ne-au dezamăgit. E timpul să alegem viitorul,” a concluzionat Burduja.