Piedone: Sunt acuzat de ”Agenția Națională de Securitate”

Publicat: 28 feb. 2024, 16:40, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Piedone: Sunt acuzat de ”Agenția Națională de Securitate”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, susține că este acuzat de Agenția Națională de Securitate (ANI) și anunță intenția de a-i da în judecată pentru manipularea intenției de vot. El denunță lipsa comunicării oficiale a raportului ANI și susține că a fost informat în ultimele momente ale procedurii, fiindu-i îngrădit, în mod flagrant ,dreptul la apărare.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 și actual candidat la funcția de Primar General al Capitalei, a făcut declarații în EXCLUSIVITATE pentru Ziarul Puterea în legătură cu acuzațiile aduse de Agenția Națională de Securitate (ANI). El afirmă că este acuzat și pentru manipularea intenției de vot și anunță intenția de a-i da în judecată separat pe reprezentanții ANI, în această privință.

Piedone susține că a aflat despre existența concluziilor ANI din presă, înainte ca raportul final al instituției de integritate să-i fie comunicat oficial. „Este neprocedural, și aș îndrăzni să spun nelegal, să aflu despre existența concluziilor ANI din presă înainte să îmi fi fost MIE comunicat raportul final al instituției de integritate,” a declarat acesta pentru ziarul Puterea.

Edilul din Sectorul 5 reclamă că, deși el și avocații săi au depus numeroase cereri pentru a asigura un drept la apărare efectiv, inspectorii de integritate au fost refractari și au încălcat dispozițiile legale, arătând rea-credință în procesul evaluării. „Am fost informat despre existența activității de evaluare abia în ultimele momente ale procedurii, fiindu-mi îngrădit în mod flagrant dreptul la apărare!”, a subliniat Piedone.

El a mai adăugat că avocații săi au identificat încălcări flagrante ale normelor legale în desfășurarea procedurii de evaluare și promite să dezvolte aceste aspecte ulterior, după ce îi va fi comunicat oficial raportul ANI.

Piedone consideră extrem de suspect faptul că ANI face comunicate către presă fără a-i fi comunicat oficial raportul, mai ales în contextul în care el și-a anunțat candidatura pentru funcția de Primar General al Capitalei cu mai puțin de 48 de ore înainte. „Voi reveni cu detalii suplimentare, ulterior momentului în care mi se va comunica și mie în mod legal raportul ANI,” a concluzionat el.

Cristian Popescu Piedone primaria capitalei
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Cristian Popescu Piedone afirmă că, în ciuda acestor încercări de descurajare, nu îi este teamă și că are încredere în Dumnezeu, familia sa și susținerea oamenilor care îl motivează să lupte mai departe.

Vezi mai jos punctul de vedere oferit integral de Cristian Popescu Piedone în EXCLUSIVITATE pentru Ziarul Puterea:

”Este neprocedural, și aș îndrăzni să spun nelegal, să aflu despre existența concluziilor ANI din presă înainte să îmi fi fost MIE comunicat raportul final al instituției de integritate.

Precizez, în acest sens, faptul că mie încă nu mi-a fost comunicat vreun raport al Agenției de integritate, deși, atât eu personal, cât și avocații mei, în nenumărate rânduri am depus toate diligențele în vederea unei comunicări corecte și transparente cu reprezentanții instituției, dar inspectorii de caz, au fost, pe rând, refractari cu privire la garantarea dreptului meu de a fi informat și de a lua la cunoștință în mod corect de procedurile la care sunt supus.

Am fost informat despre existenta activității de evaluare abia în ultimele momente ale procedurii, fiindu-mi îngrădit în mod flagrant dreptul la apărare!

Avocații mei au depus numeroase cereri în vederea garantării unui drept la apărare efectiv, cereri la care inspectorii de integritate nu au dat curs, chiar cu încălcarea dispozițiilor legale, deci au dat dovadă de rea-credință.

În aceeași ordine de idei, avocații mei au identificat încălcări flagrante ale normelor legale care guvernează activitatea de evaluare pe parcursul desfășurării acestei proceduri, aspecte pe care le voi dezvolta în procedurile ulterioare, respectiv după ce îmi va fi comunicat în mod oficial raportul instituției de integritate.

Pot afirma că este extrem de suspect faptul că ANI face comunicate către presă de o asemenea manieră, fără ca mie să îmi fi fost comunicat în mod oficial raportul, iar asta se întâmplă la mai puțin de 48 de ore din momentul în care mi-am anunțat candidatura pentru funcția de Primar General al Capitalei.

Am mai trecut printr-o bătălie cu sistemul și nu îmi este teamă de astfel de încercări de descurajare, am încredere în Dumnezeu și în familia mea, ca și până acum, iar încrederea cu care oamenii m-au investit și o fac în continuare îmi dă curaj să lupt mai departe.

Voi reveni cu detalii suplimentare, ulterior momentului în care mi se va comunica și mie în mod legal raportul ANI”, a declarat Cristian Popescu Piedone, pentru Ziarul Puterea.