Plângere penală la DNA pe numele lui Florin Cîțu, în scandalul documentului guvernamental anti-Orban

Comunitatea Declic a depus  vineri, la DNA, plângere penală la adresa premierului Florin Cîţu şi a fostei sale consiliere de stat Mioara Costin, în scandalul legat de documentul de campanie anti- Orban trimis de la Guvern.

Am venit pentru a depune un denunţ cu privire la săvârşirea faptelor de abuz în serviciu, respectiv la faptul că doamna consilier de stat Mioara Costin şi-a încălcat atribuţiile de serviciu. Prin raportare la docmentul care a devenit viral, rezultă destul de clar că singurul căruia îi profită conţinutul acestui document este prim-ministrul României, domnul Florin Cîţu”, a declarat, la intrarea în sediul DNA, avocatul Declic, Toni Decean.

Potrivit acestuia, acuzaţia la adresa premierului este, în principal, de instigare la abuz în servicu.

În măsura în care ancheta penală va dovedi că angajarea în sine a avut ca scop tocmai folosirea resurselor Guvernului pentru a-şi asigra o persoană care să-i facă campanie politică, vorbim de un abuz în serviciu şi pentru premier”, a mai declarat Toni Decean.

Reacții la documentul guvernamental anti – Orban

Întrebat în urmă cu o săptămână dacă e real sau nu documentul anti – Orban apărut în spațiul public, premierul Florin Cîțu a refuzat să spună dacă a verificat veridicitatea lui.

Eu din funcția de premier pot să comentez doar pe documente oficiale. Un document oficial este un document care a fost înregistrat, care a fost prezentat. Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat, sau nu mi-a fost prezentat niciun moment. Despre documente care apar în presă sau hârtii, că nu știu dacă sunt documente, fițuici nu pot să comentez”, a declarat Cîțu.

Deși i s-a atras atenția că documentul are la proprietăți numele Mioarei Costin, consilier de stat, și pe cel al Danei Păcurar, premierul a refuzat să ofere explicații.

 „Eu cred că noi înțelegem greșit semnătura electronică. În guvern noi nu avem semnătură electronică”, a mai completat premierul, refuzând să mai comenteze  pe acest subiect.

Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat dacă a verificat dacă este real documentul, că nu poate comenta decât pe baza unor documente oficiale.

Prim-ministrul a mai spus că nu poate comenta documente editabile care apar în presă, chestionat despre semnătura electronică a Miorei Costin, și a afirmat că în Guvern nu există semnături electronice pe documente. Ulterior, Mioara Costin și-a dat demisia din funcție.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...