Planul ROȘU de intervenție: Autocar cu 57 de persoane a lovit un autocamion pe DN1

Publicat: 24 iun. 2024, 08:46, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Planul ROȘU de intervenție: Autocar cu 57 de persoane a lovit un autocamion pe DN1

Luni dimineață, un grav accident rutier a avut loc pe DN1, în localitatea Porumbacu de Sus, județul Sibiu, implicând un autocar cu 57 de pasageri și un autocamion. Incidentul a determinat activarea Planului Roșu de intervenție de către autorități, la ora 07:00, din cauza numărului mare de persoane implicate și a gravității situației.

Potrivit ISU Sibiu, autocarul a ieșit în afara părții carosabile, iar în urma impactului, șoferul autocarului a rămas încarcerat și inconștient. Echipajele de intervenție au acționat rapid pentru extragerea acestuia, iar medicii prezenți la fața locului au început imediat manevrele de resuscitare.

La fața locului au fost mobilizate trei echipaje SMURD, inclusiv unul cu medic, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, o autospecială de stingere și șase ambulanțe SAJ, dintre care una cu medic. De asemenea, a fost alertat și elicopterul SMURD pentru a asigura transportul rapid al victimelor în caz de necesitate.

„În accident sunt implicate un autocar în care se aflau 57 de persoane și un autocamion. Din primele informații, șoferul autocarului a rămas încarcerat, s-a acționat pentru extragerea lui. Acesta este inconștient și a fost preluat de medicii prezenți la fața locului. Cele 56 de persoane din autocar au fost evacuate, nu mai sunt alte persoane încarcerate. Șoferul autocamionului nu are nevoie de îngrijiri medicale. Intervenția este în desfășurare”, a declarat slt. Andreea Ștefan.

Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să acorde asistență medicală celor afectați de accident. Traficul pe DN1 în zona Porumbacu de Sus este restricționat, iar poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului.