Ploiești: Controale ale Gărzii de Mediu la rafinăriile din oraș

Garda de Mediu Prahova a demarat, în această dimineață, controale de verificare a calităţii aerului la cele două rafinării din municipiul Ploieşti, în urma numeroaselor sesizări primite de la cetăţeni cu privire la mirosul insuportabil din oraş.

O reţea de microstaţii cu senzori pentru determinarea/monitorizarea indicatorilor de calitate a aerului a fost pusă în funcţiune la Ploieşti în luna ianuarie.

Reţeaua este formată din 16 microstaţii cu senzori care pot măsura minim 12 parametri, printre care temperatură, presiune, umiditate, compuşi organici volatili, nivel de zgomot, dioxid de sulf, dioxid de azot etc, datele culese să fie transmise în timp real în condiţiile în care senzorii sunt conectaţi la internet.

Microstaţiile de monitorizare a calităţii aerului sunt amplasate la unele unităţi de învăţământ din oraş, dar şi la sediul primăriei şi la Cantina Socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...