PNL anunță că nu prezintă o propunere de premier luni, deși în partid s-a votat susținerea lui Cîțu

Liberalii sunt hotărâți să nu prezinte luni o propunere de prim-ministru, dacă acesta nu va avea sprijinul majorității parlamentare.

Partidul Național Liberal a decis în ședința  Biroului Executiv Național de azi, că în eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL. În eventualitatea în care nu se conturează o majoritate, decizia conducerii PNL este aceea de a nu se prezenta cu o propunere de premier la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni”, au transmis joi reprezentanții PNL.

Aceștia nu au explicat însă la ce anume se referă, în cazul respectivei majorități, și dacă, într-o ipotetică alianță PSD – USR – UDMR, propunerea lor de prim – ministru ar fi tot Florin Cîțu.

Ulterior, reprezentanții PNL au făcut câteva precizări: „Având în vedere că în acest moment nu avem o majoritate în Parlamentul României, la aceste consultări, PNL nu va face o nominalizare de premier. Biroul Executiv Național al PNL consideră că, pentru deblocarea crizei politice, este cea mai bună decizie ca PNL să nu avanseze la consultările de luni o propunere de premier. Decizia PNL ca premierul nominalizat să fie președintele partidului, Florin Cîțu, nu se modifică”, a transmis PNL.

Propunerea lui Florin Cîțu este însă contestată chiar în interiorul grupării, pe motiv că se face cu încălcarea statutului grupării politice.

Se iau decizii pe picior fără respectarea prevederilor statutare, privind propunerea PNL de Prim-ministru, ceea ce arată că Partidul Național Liberal este în degringoladă totală. Președintele României a spus bine că propunerea PNL de Prim-ministru se ia în forurile statutare ale partidului, numai că o parte dintre colegii noștri nu știu să citească Statutul sau nu au nicio problemă să nu respecte Statutul și legile, ceea ce au arătat și la ultimul Congres PNL”, susține deputatul Ionel Dancă, fost purtător de cuvânt al partidului. Conform acestuia, cel desemnat ar trebui să fie Ludovic Orban.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole