Polonia, primul caz de variola maimuței. În Europa: 704 cazuri, cele mai multe în Spania, Portugalia și Anglia

Polonia intră și ea în plutonul țărilor europene care au raportat cazuri de variola maimuței. Vineri, ministrul polonez al Sănătății a anunțat primul caz confirmat de această boală tipică pentru zone din Africa occidentală și centrală, dar necunoscută în Europa până în urmă cu câteva săptămâni, transmite Euronews.

”În urmă cu puțin timp, Institutul național pentru sănătate publică m-a informat că avem primul caz confirmat și aproape zece cazuri suspecte, a declarat Adam Niedzielski, ministrul polonez al Sănătății. Eșantioanele sunt în curs de analiză. Deci, 10 iunie este ziua când am detectat primul caz”.

De la apariția primelor cazuri în urmă cu o lună în Peninsula Iberică și în Regatul Unit, boala s-a răspândit în mai multe țări europene. Regatul Unit, Spania și Portugalia au raportat cele mai multe cazuri.

În Spania variola maimuței a început  într-o saună din Madrid, frecventată de membri ai comunității gay și care a fost închisă imediat. Toți bolnavii de variola maimuței sunt bărbați, în majoritatea lor homosexuali.

Autoritățile sanitare precizează că boala se transmite prin contact direct, care nu trebuie să fie neapărat sexual.

Potrivit unui raport al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), 18 țări din Europa au raportat 704 cazuri de variola maimuței, iar la nivel global sunt confirmate 1.177 de cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...