Pompieri din toată țara, dislocați în județele de la granița cu Ucraina și Moldova

Joi dimineață, IGSU anunță că peste 200 de pompieri salvatori intervin în sprijinul echipajelor operative din județele aflate la granița cu Ucraina, respectiv cu Republica Moldova, și acționează pentru buna gestionare a situației generate de contextul actual.

Pentru acoperirea eficientă a misiunilor din teren generate de dinamica fluxului de cetățeni sosiți în Romania din zona de conflict, inspectorul general al IGSU, general-locotenent Dan-Paul Iamandi, a dispus trimiterea taberelor mobile aflate în rezerva operativă a 15 inspectorate județene pentru situații de urgență, în sprijinul resurselor deja existente în zonele de graniță.

Pompieri din toate inspectoratele pentru situații de urgență vin în sprijinul autorităților din județele Bihor, Sălaj, Bistrița Năsăud, Neamț, Harghita, Iași, Vaslui, Galați, Constanța, Brăila, Mureș, Bacău și Maramureș.

Taberele mobile vor fi operaționalizate in funcție de necesități.

IGSU precizează că fiecare tabără mobilă poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor, precum și o bucătărie rulantă.
La nevoie, aceste tabere pot fi dislocate din alte județe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...