Povestea emoționantă a celei mai bătrâne pisici din lume (VIDEO)

Povestea emoționantă a celei mai bătrâne pisici din lume este, poate, tot atât de emoționantă precum a unui om. Pe această pisică o cheamă Flossie și se află deja în Cartea Recordurilor.  

Se numește Flossie și trăiește în sud-estul Londrei. Are 26 de ani și a fost desemnată oficial cea mai bătrână pisică din lume. Ar avea echivalentul a 120 de ani la oameni.

Felina, care și-a petrecut primii doi ani de viață pe străzile metropolei, a intrat recent în Cartea Recordurilor.

Povestea emoționantă a celei mai bătrâne pisici din lume

Deși nu mai aude și are probleme cu vederea, actuala ei stăpână spune că este foarte afectuoasă și jucăușă. Pisica a fost salvată de pe străzi de o femeie alături de care a trăit timp de 10 ani, până la moartea acesteia. Apoi a fost adoptată de sora femeii, pentru alți 14 ani, până când și aceasta a decedat.

Pisica a primit recunoaşterea oficială din partea Guinness World Records, la vârsta record de 26 de ani şi 329 de zile, potrivit unui comunicat de presă. Deşi i-a slăbit vederea şi este surdă, se pare că este sănătoasă.

„Ştiam de la început că Flossie este o pisică specială, dar nu mi-am imaginat că îmi voi împărţi casa cu un deţinător al recordului mondial”, a spus proprietarul Vicki Green, care a adoptat-o. După ce animalul de companie a fost predat în vara acestui an unei organizaţii de caritate pentru pisici, Cats Protection.

Incredibila viață a celei mai bătrâne pisici din lume

„Este atât de afectuoasă şi jucăuşă, mai ales dulce când îţi aminteşti câţi ani are”, a mai adăugat Vicki Green. Flossie s-a aflat în mai multe case de când a trăit ca pisică fără stăpân în apropierea spitalului Merseyside din Liverpool, nord-vestul Angliei, în primele câteva luni de viaţă, în 1995.

A fost adoptată de un angajat al spitalului, alături de care a locuit 10 ani înainte de a muri proprietarul. Apoi Flossie a fost luată de sora defunctului ei proprietar. După 14 ani, al doilea proprietar a murit. Ea a fost apoi cu fiul celui de-al doilea proprietar timp de trei ani, înainte de a fi încredinţată voluntarilor de la Cats Protection.

Atunci a început să se răspândească vestea despre vârsta ei incredibilă şi a început călătoria pentru a-şi confirma recordul. ”Am fost uluiţi când am văzut că documentele veterinare ale lui Flossie au arătat că are 27 de ani”, a declarat Naomi Rosling, coordonatorul sucursalei organizaţiei de caritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...