Povestea lui Moș Crăciun

În noapte de Ajun, cei mici îl așteaptă cu nerăbdare pe Moș Crăciun, unul dintre cele mai iubite personaje. Puțini știu, însă, că acesta a fost inițial un om rău.

Povestea lui Moș Crăciun începe în seara de 24 decembrie, când Fecioara Maria i-a cerut lui Moș Ajun adăpost pentru a naște, însă acesta a refuzat-o fiindcă era sărac și a trimis-o la fratele lui.

Odată ajunsă la ușa lui Moș Crăciun, aceasta a fost întâmpinată de soția acestuia, Crăciunița. Știind că soțul ei este un om rău și nu ar accepta ca Fecioara Maria să nască în casă, a trimis-o în grajd.

Crăciunița a ajutat-o pe Fecioara Maria să îl nască pe Iisus, însă atunci când soțul acesteia a aflat ce s-a întâmplat fără ca el să știe, i-a tăiat mâinile soției sale, pentru a o pedepsi.

Fecioara Maria i-a lipit însă mâinile. La vederea minunii înfăptuite, Moșul a aprins un foc și a petrecut alături de slugile sale, de fericire că soția sa a scăpat nevătămată, Crăciun a împărțit Sfintei Familii daruri păstorești, fiind cioban la bază: lapte, caș, urdă și săptămână. Și așa a devenit Moș Crăciun un sfânt care aduce, în ajunul nașterii lui Iisus, daruri celor mici.

A doua zi, Moș Crăciun și-a împărțit averea copiilor amărâți, iar de atunci, Crăciun merge cu sania trasă de reni în fiecare zi la copiii cuminți pentru a le aduce cadouri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...