Prăpăd la Pucheni, după un control ANAF: Piața închisă trei zile, marfă stricată și prăbușirea prețului la roșii

Controalele ANAF din ultima vreme au vizat și sectorul de legume – fructe, iar pe lângă depozitele de en-gros din mai multe județe, inspectorii au trecut și pe la Pucheni, celebra piață de la marginea Capitalei. Urmarea: târgul a fost blocat timp de trei zile, marfa s-a stricat, iar prețul la roșie s-a prăbușit la 1,5 lei pe kilogram, după cum susține deputatul Alin Prunean.

Rămâne de văzut dacă după această descindere în forță comercianții vor renunța să mai lucreze la negru.

“Ultimul control (n.red – avut loc în urmă cu vreo 4 săptămâni, spune Prunean) se pare că a fost devastator pentru producători din informațiile pe care le-am primit de la aceștia. Este inadmisibil că după atâta vreme noi nu gestionăm piața aceasta gri-neagră efectiv, este de-a dreptul șocant să vină informații că în piața aceea totul se vinde la negru“, a declarat pentru Puterea deputatul Alin Prunean.

Citește și Recensământ. Harta punctelor fixe de recenzare din București și din țară. Cât sunt amenzile

El afirmă că, pe de o parte, dacă ne uităm la litera legii, este absolut normal ca ANAF să intervină și să elimine aceste practici, iar, pe de altă parte, ar trebui să se uite și la efectul imediat.

“Acolo a fost o blocare a producătorilor, a accesului spre piață timp de trei zile. Evident că a scăzut prețul brusc și au rămas foarte multe produse nevândute, în condițiile în care știm că există o competiție  mare, că ne confruntăm cu importurile de legume și fructe, mai venim noi si destabilizăm… Evident ca acea piață gri sau neagră a luat o pauză de câteva zile și probabil revine din nou. Eu cred că lucrurile trebuie abordate cu mai multă responsabilitate. A demonstra aceste lucruri în forță, nu ajută…După o săptămână, două, vedem că ele revin”, a precizat Prunean.

În acelașii timp, Prunean își exprimă nedumirirea cu privire la faptul că mai poate să existe chiar și în prezent o piață de en-gros în care totul să fie la negru.

Citește și Producătorii de roșii din Glodeanu Sărat, Buzău: “În 10 zile va fi blocaj în piață

Nu în ultimul rând, deputatul a mai atras atenția și cu privire la metodele folosite în piață de comercianți și care induc în eroare consumatorul. ”Se pare că destul de multe fructe și legume care vin din import sunt prezentate la raft sau în piețe ca având origine România, iar aceasta nu face decât să ne aducă deservicii”, a mai precizat deputatul.

Citește și Culmea programului Tomata: Au legat roșiile coapte cu sfoara pentru cei 3.000 euro

2 COMENTARII

  1. Din păcate acolo nu la producători este problema… De acolo se alimentează toți bișnițarii din piețele bucureștene care vând la suprapreț. Producătorului care își vinde marfa i se impune și preț, și produse pe alese și taxe… Luați masuri în piețe, alungați bișnițarii și lăsați producătorii pe tarabe. De la un leu cu cât vinde roșia în Pucheni mai bine la 5-6 pe piața și sa taie bon. Bătaia de joc este la producător nu la faptul ca vinde o tona și trece pe aviz 700 de kg. În loc sa aveți grija și sa protejam producătorul se pare ca tot în el se da.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...