Pravda: „România, în pragul unirii sale istorice cu Moldova”

“Transnistria e doar o fâșie de pământ, dar ea devine un focar de război”, titrează cotidianul american USA Today. Același cotidian subliniază că “Transnistria este un adevărat butoi cu praf de pușcă, având în vedere că acolo sunt depozitate mari cantități de muniție și de explozibil datând din epoca sovietică”.

“Moldova, amenințată”, titrează și cotidianul francez Ouest-France. Tot în Franța, Le Parisien informează că “Moldova își întărește securitatea”. Pe de altă parte și presa rusă are titluri pe acest subiect. În Pravda, titlul unui articol se referă la România în mod direct: . “România, în pragul unirii sale istorice cu Moldova”, titrează Pravda.

Mai departe, Pravda notează că: “România este cea mai interesată de destabilizarea Transnistriei, ea putându-și realiza visul de unire cu Moldova și putând rezolva problema așa-zisului ‘separatism transnistrean’ cu ajutorul NATO. Ucraina oferă un pretext pentru unirea României cu Moldova”.

Armata rusă nu „dă bine”

Tot în Rusia, publicația Nezavisimaia Gazeta preia o declarație a președintelui Vladimir Putin, citată de Agenția Tass: “Dacă cineva intenționează să intervină din exterior în evenimentele în curs de desfășurare, trebuie să știe că, pentru Rusia, asta ar însemna o amenințare strategică inacceptabilă, iar riposta noastră va fi fulgerătoare”, ar fi spus Vladimir Putin.

În presa poloneză însă, armata rusă nu „dă bine”: “Soldații ruși operează ca ISIS”, titrează  Gazeta Wyborcza, care mai notează că trupele rusești se dedau la “răpiri, șantaj, cereri de răscumpărare, hărțuirea civililor”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole