Premieră: Retransplantul unui grefon renal, transplantat, inițial, în urmă cu zece ani

În premieră, echipele de medici de la Assistance Publique – Hospitaux Paris (AP-HP) au retransplantat un grefon renal unui nou pacient. Grefonul provenea de la un pacient, care la rândul lui a fost salvat printr-un grefon renal primit în urmă cu zece ani, transmite AP-HP într-un comunicat (25 mai) preluat de Top sante.

Această premieră aparține echipelor de medici prelevare/transplant de la Spitalele Saint-Louis și Lariboisiere AP-HP. Ei au realizat (luni, 2 mai) prima prelevare a unui grefon renal transplantat unui pacient în urmă cu zece ani, pentru a fi retransplantat chiar în aceeași seară unui nou primitor.

Această prelevare a fost realizată în cadrul protocolului Maastricht III care prevede prelevări de organe de la pacienți cu stop al circulației sângelui în urma unei decizii de limitare sau de întrerupere a asistenței terapeutice. Admis în secția de reanimare a Spitalului Lariboisiere AP-HP după un accident vascular cerebral masiv, pacientul prelevat a făcut obiectul unei întreruperi a tratamentului. Ficatul ca și grefonul renal, care au fost transplantate în urmă cu peste zece ani pentru a compensa insuficiența renală, au fost prelevate.

Intervenția este un succes: funcția renală a primitorului, la rândul lui afectat de insuficiență renală, s-a echilibrat în aproximativ 48 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...