Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, la Bruxelles, înființarea unei autorități care să monitorizeze implementarea PNRR

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat marţi, la Bruxelles, că guvernul este foarte aproape să ia o decizie privind înfiinţarea unei structuri care să gestioneze tot ceea ce înseamnă monitorizarea, coordonarea şi verificarea PNRR şi a precizat că a primit garanţii de la preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că România va primi asistenţă tehnică din partea UE pentru absorbţia acestor fonduri, scrie trimisul special al AGERPRES, Florin Ştefan.

Am primit garanţii (de la preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen – n.r.) că acolo unde avem nevoie vom primi asistenţă tehnică din partea UE să putem să operaţionalizăm tot ceea ce presupun mecanismele şi autorităţile de management pentru a putea să absorbim fondurile europene şi, de asemenea, am discutat că PNRR reprezintă o componentă, dar sunt şi celelalte fonduri din cadrul multianual de finanţare la nivelul UE care sunt la dispoziţie, care trebuie să constituie de asemenea o prioritate pentru guvernul României„, a spus Ciucă într-o conferinţă de presă de la sediul Reprezentanţei României pe lângă UE.

Potrivit premierului, ”suntem foarte aproape să luăm o decizie astfel încât să identificăm la nivel guvernamental acea structură care poate să gestioneze tot ceea ce înseamnă monitorizarea, coordonarea şi verificarea modului în care aceste mecanisme devin operaţionale„. „Nu ne putem permite să pierdem această şansă”, a spus Ciucă, referindu-se la PNRR, dar şi la alte fonduri UE.

Avem deja 12 miliarde de euro din fondurile de coeziune care trebuie cheltuite într-o perioadă foarte scurtă de timp. Sunt fondurile care vin pe această axă a PNRR, plus fondurile europene din cadrul multianual de finanţare. Este un ansamblu de oferte care presupune de la sine un ansamblu şi mai mare de măsuri de implicare şi de responsabilitate a fiecăruia dintre noi să ne putem atinge acest obiectiv„, a subliniat el.

1 COMENTARIU

 1. Ursula von der Leyen, va cere categoric performanta si responsabilitate venita chiar din partea romanului Ciuca
  Premierul Nicolae Ciucă are la indemana fauna guvernamentala: penali, inutili, impostori și aroganți.
  1) Dl Marian Neacșu nu are niciun impediment pentru a ocupa o funcție guvernamentala.
  2) Pentru dna Firea a fost creat minister complet inutil din punctul de vedere al interesului public, dar care, pe bani publici, va fi un instrument de imagine pentru domnia sa.
  3) Dl. Cîmpeanu care nu acopera nici macar fondul muncii.
  4) Dl. Bode a adormit din nou in post. Ambasada SUA il vegheaza milimetric, foarte atent.
  5) PSD il santajeaza pe premierul Ciuca prin orice misloace chiar si mai putin ortodoxe .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...