Președintele Chinei vorbește despre un „război cu normă întreagă”: Ordinele date armatei chineze

Președintele Chinei, Xi Jinping, a ordonat armatei chineze să se pregătească pentru război cu normă întreagă. În primul ordin adresat forțelor armatei în 2021, oficialul chinez spune ca acestea să fie gata de luptă în orice moment și să folosească fricțiunile de la graniță pentru a cizela capacitățile trupelor.

Potrivit South China Morning Post, președintele chinez a cerut ca Armata Republicii Populare Chineze (AEP) să fie pregătită în orice clipă pentru război.

Xi Jinping este și președintele Comisiei Militare Centrale, cea mai înaltă structură de comandament a Beijingului. În primul ordin remis forțelor armate acesta le-a transmis militarilor să „crească substanțial” încorporarea tehnologiei în exercițiile sale și să țină pasul cu ultimele evoluții din domeniul militar și cu cele mai noi informații în tehnologie.

„Trebuie să crească integrarea de noi echipamente, noi forțe și noi tărâmuri de luptă în antrenamente și sistemele de luptă”, a ordonat președintele chinez, citat de Digi24.

Dacă la începutul lui 2020, Xi cerea armatei să „gestioneze crizele și descurajeze războiul”, acum președintele chinez susține nevoia ca forțele să fie gata de luptă „în orice secundă”.

Președintele chinez a vorbit despre „luptele militare din prima linie”. În 2020 au avut loc cele mai grave confruntări din ultimele decenii ale armatei chineze cu India, soldate cu peste 20 de decese pentru indieni și un număr necunoscut de victime pentru China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...