Preşedintele Iohannis cheamă partidele și formaţiunile parlamentare la consultări

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări, luni, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru, a informat Administraţia Prezidenţială.

În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) şi ale art. 103 alin. (1) din Constituţia României, preşedintele Klaus Iohannis a invitat, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru„, a informat, vineri, Administraţia Prezidenţială. Preşedintele Iohannis va avea consultări, luni, de la ora 12,00, cu Partidul Naţional Liberal (PNL), Partidul Social Democrat (PSD) şi Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), de la ora 12,30 cu Uniunea Salvaţi România (USR), de la ora 13,00 cu Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) şi de la ora 13,30 cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Pe 4 noiembrie, şeful statului a anunţat că va chema partidele la consultări pentru formarea noului Guvern în momentul în care se va cristaliza o majoritate parlamentară. „Voi aştepta cu consultările formale până când, din discuţiile din partide, se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un Guvern. Abia atunci când această majoritate va fi asumată voi convoca consultări pentru formarea noului Guvern„, a explicat Iohannis, potrivit agerpres.ro.

1 COMENTARIU

 1. Cucerirea surorii malefice a Pământului: ce ar fi nevoie pentru ca Venus să fie casa noastră?
  De fapt, oamenii care călătoresc pe Venus într-o zi ar putea asculta salutări înregistrate ca acesta:
  „Bine ați venit la Ishtar, poarta dvs. de acces către cerul mereu însorit Cytherean! Ora este unsprezece și douăzeci și șapte dimineața, ora standard Cytherian. Presiunea aerului ambiental este obișnuit de o sută și unu kilopascali, în interiorul și în afara domurilor, iar temperaturile exterioare sunt chiar trei sute de Kelvin.
  „Vă rugăm să aveți ID-ul pregătit pentru scanare și asigurați-vă că includeți rezultatele bio-scanării dumneavoastră. Dacă nu ați primit acest serviciu gratuit la bordul navei noastre, vă încurajăm să beneficiați de unul dintre cabinele situate în atrium.
  „Am dori să le reamintim noilor noștri sosiți că zilele sunt destul de lungi aici pe Venus. De fapt, durează puțin mai puțin de o sută șaptesprezece zile. Vă sfătuim să folosiți umbra solară personală la fiecare 16 ore pentru a asigura somnul sănătos. Acest lucru vă va asigura, de asemenea, că rămâneți aclimatizat la un program de 24 de ore.
  Pe cine naiba mai interesează că Președintele Johannis își cheamă prostimea la masa păcăliciului și alte consultări?
  Oricum românii mor ca muștele prin a lor nepăsare politică și al lor ipocrizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...
Foto: Otilia Caloian

Val de amenzi pentru parcări neregulamentare, în Sectorul 2

Peste 3.000 de amenzi, într-o singură lună. Atâtea contravenții au aplicat autoritățile din Sectorul 2 pentru parcări neregulamentare. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că...