Preţul petrolului continuă să scadă, din cauza temerilor privind recesiunea globală

Preţul petrolului a scăzut, marţi, după ce datele economice sumbre de la principalul cumpărător de ţiţei – China – au reînnoit temerile privind o recesiune globală, transmite Reuters.

La bursa New York Mercantile Exchange, cotaţiile futures pentru ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în luna septembrie au cunoscut o scădere de 0,44 dolari, sau 0,5%, la 88,97 dolari per baril. În același timp, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului a coborât cu 0,73 dolari, la 94,37 dolari. În precedenta sesiune, atât cotaţiile pentru ţiţeiul WTI, cât şi cele pentru ţiţeiul Brent s-au redus cu aproximativ 3%.

Banca Centrală a Chinei a redus dobânzile pentru a stimula economia, care a încetinit neaşteptat în iulie, pe fondul restricţiilor impuse de autorităţile de la Beijing şi al crizei din sectorul imobiliar.

„În general, preţurile materiilor prime sunt sub presiune, după ce datele economice din China din iulie sunt mult mai slabe decât se estima anterior, ceea ce a reînnoit temerile privind evoluţia cererii”, a afirmat Yeap Jun Rong, analist la IG Group.

Conform unui raport al Agenţiei pentru Energie din SUA. în Statele Unite, producţia totală în principalele bazine de şisturi bituminoase ar urma să se majoreze în septembrie la 9,049 milioane bpd, cel mai ridicat nivel din martie 2020.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Bucuresti, mai ceva ca Parisul! Planurile lui Piedone pentru Capitala

București, mai ceva ca Paris! Planurile lui Piedone pentru Capitală

Cristian Popescu Piedone a postat recent pe Facebook un mesaj în care face trimitere la marii edili al Capitalei, cei care au transformat-o în...

Revoluția timpului: Ceasul atomic care sfidează limitele cunoașterii umane!

Cercetătorii de la Universitatea din Colorado Boulder au creat un ceas atomic folosind lasere și atomi de stronțiu, care este incredibil de precis -...