Prima doză de AstraZeneca sau Pfizer reduce cu până la 80% complicații ale COVID-19 la persoanele de peste 80 de ani

O singură doză de vaccin produs de compania Oxford/AstraZeneca sau Pfizer/BioNTech reduce cu până la 80% rata de deces din cauza complicațiilor asociate COVID-19 la persoanele de peste 80 de ani, potrivit unei analize recente din Anglia.

Conform datelor Serviciului de Sănătate Publică din Anglia, prima doză de vaccin și-a făcut efectul la trei, patru săptămâni după imunizarea persoanelor cu vârsta de peste 80 de ani. Specialiștii subliniază că este important să fie administrate două doze de vaccin pentru a asigura o protecție optimă, anunță BBC.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Matt Hancock, a declarat recent că rezultatele studiului pot explica de ce numărul internărilor la terapie intensivă a persoanelor trecute de 80 de ani și bolnave de COVID-19 a scăzut drastic în ultimele două săptămâni.

Peste 20 de milioane de locuitori din Marea Britanie au primit prima doză de vaccin, adică peste o treime din populația adultă.

Datele colectate au sugerat că vaccinul Pfizer, care a început să fie administrat cu o lună înainte de vaccinul AstraZeneca, a dus la o scădere cu 83% a deceselor cauzate de COVID-19 la persoanele trecute de 80 de ani.

Datele au mai arătat că vaccinarea reduce riscul ca persoanele de peste 70 de ani să dezvolte simptome severe de COVID-19 cu aproximativ 60%, la trei săptămâni după administrarea dozei inițiale.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...