Prima reacție a lui Nicușor Dan în cazul Lacul Morii, unde o femeie a murit mușcată de câini

Primarul Capitalei, Nicușor Dan a ieșit, în sfârșit în fața presei și a făcut declarații publice cu privire la cazul șocant de la lacul Morii, unde o femeie, Anca Oroș Daraban, a murit mușcată de câini.

„Avem un val de câini care au fost abandonați de proprietari, foarte speriați de faptul că ar putea fi amendați că nu i-au sterilizat și microcipat până acum. Îi asigurăm pe bucureșteni că nu îi vom sancționa până când nu îi vom microcipa sau steriliza. Există o campanie de microcipare și sterilizare gratuită și vom merge în fiecare cartier și nu îi vom sancționa decât pe cei care se vor opune campaniei noastre.

În urma sesizările pe care le fac către ASPA și către structurile din cadrul sect. 1 și către sectorului 5, avem un raport în curs de la corpul de control și vom afla cât de bine funcționează această situație. Aici din păcate nu am avut un răspuns coerent al autorităților competente. Avem problema cea ai mare de zeci de ani a înmulțirii necontrolate a animalelor fără stăpân și aici vb. si de Ilfov. Răspunsul autorităților a venit de câțiva ani, iar aceasta nu a fost prompt fiind doar o opțiune pentru sterilizarea animalelor. Soluția este cea occidentală. Soluția este să sterilizăm și să cipăm câinii din mun. București și din urbe.

Vom depune o sumă consistentă pentru acest lucru. Este nevoie de colaborare instituțiilor și avem nevoie ca în campaniile pe care le desfășurăm door to door să fie și polițiștii locali care să sancționeze locuitorii care se opun conform legii. nu vom amenda decât pe proprietarii care se opun acestor mijloace legale. Nu trebuie să mai tolerăm, proprietăți și șantiere care să aibă câini lăsați liberi. Nu o să intru în dezbaterea despre cine este vinovat pentru tragedia de sâmbătă și de asemenea nu o să intru într-un joc de declarații politice. Cetățenii nu vor războaie politice, ci să colaborăm și să ne facem datoria pentru care am fost aleși.

Poliția animalelor funcționează în subordinea Poliției Locale a municipiului București, a Poliției Sector 1 și a Poliției Naționale”, a spus Nicușor Dan.

Citește și Sute de câini înfometați și periculoși mișună pe străzile din București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...