Prima tranșă de vaccinuri Moderna ajunge în România

Prima tranșă de 14.000 doze de vaccin Moderna ajunge miercuri în România, la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „Cantacuzino”.

Dozele de vaccin Moderna vor ajunge la București pe cale terestră. Acestea vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare. De aici dozele vor fi distribuite în centrele regionale și de vaccinare din toată țara.

Vaccinul Moderna se administrează în două doze distincte la un interval de 28 de zile între ele. Serul poate fi administrat persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.

Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%.

„Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager. Acest tip de vaccin învață corpul să genereze anticorpi necesari în lupta cu virusul. Anticorpii sunt pregătiți să lupte cu virusul real atunci când persoana vaccinată este expusă la infecția cu SARS-Cov2. ARN-ul mesager pătrunde în celulele umane, unde transmite informația necesară producerii proteinelor proprii virale, față de care, ulterior, se vor dezvolta anticorpi. Fragmentele de ARN mesager sunt deteriorate de enzimele proprii celulelor umane într-un interval de până la 5-7 zile și nu influențează în vreun fel ADN -ul celular, având în vedere că nu pătrunde în nucleu”, transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. declarații iresponsabile ale ungurului vânător de urși de la mediu.mafia vorbește în continuare în guvernul catu.auzi să introducă taxe de mediu pentru mafie.pai catu zicea că nu introduce taxe.un guvern foarte slab și aceași mafie vorbește.oamenii sunt distruși de pandemie și închiderea afacerilor de arafat alt terorist(să nu uităm că UDMR este o organizație teroristă dovedită).și ăștia vorbesc de taxe.acest guvern de ratați și mincinoși nu va avea viață lungă.terorizeaza lumea cu restricții aberante,încălcarea gravă a drepturilor și libertăților oamenilor,a constituției.aceleasi minciuni și hoții.romani lupta continua și așa cum s-a mai spus singura soluție este o revoltă populară care să distrugă definitiv aceasta clasa politica criminala.catule te clatini,te clatini.exact așa cum se anticipa.o alta problema este ink bank olandeza care speculează la greu cursul leu euro cu Isărescu turnătorul și trădătorul de tara complice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole