Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Publicat: 28 mai 2024, 09:15, de Vlad Stefan Orjan, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul Primăriei Scorțoasa.

Investigația a fost declanșată după ce s-a descoperit că acesta ar fi semnat și înregistrat un contract de prestări servicii, care ulterior a fost „făcut dispărut” și înlocuit cu un alt contract cu același constructor, dar având un alt număr de înregistrare și condiții contractuale diferite.

Situația a ieșit la iveală atunci când un localnic a solicitat o copie a contractului inițial. Primăria Scorțoasa a răspuns că nu există un astfel de document înregistrat, prezentând chiar dovada din portalul Regista care arăta că, pe numărul contractual în cauză, era înregistrată o ofertă de cursuri.

Direcția Generală Anticorupție (DGA) a preluat cazul și anchetează faptele de fals în înscrisuri oficiale, o infracțiune prevăzută de noul Cod Penal. Aceasta este pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Investigațiile sunt în plină desfășurare, urmând să stabilească responsabilitățile exacte ale celor implicați și circumstanțele precise ale comiterii faptei.