Primar trimis în judecată de Parchet după ce a atribuit contractele de deszăpezire firmei nepoților

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați l-au trimis în judecată pe fostul primar al comunei gălățene Buciumeni, Năstasă Petrache, pentru atribuirea a trei contracte de deszăpezire firmei soțului nepoatei sale, prin această atribuire comițând infracțiunea de conflict de interese prin folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, conform art. 301 al Codului Penal.

Potrivit rechizitoriului, „inculpatul, Năstasă Petrache, în calitate de primar al comunei Buciumeni, județul Galați, a încheiat trei contracte de deszăpezire cu o întreprindere individuală reprezentată de soțul nepoatei sale, generând astfel un folos patrimonial în valoare totală de 95.157 lei pentru acest agent economic”.

El este judecat și pentru angajarea nepoatei ca funcționară în cadrul primăriei și promovarea nejustificată a acesteia pe funcții superioare în scopul încasării unor venituri salariale mai mari: „De asemenea, în cursul anului 2016, în aceeași calitate – primar al comunei Buciumeni, județul Galați – inculpatul a semnat mai multe documente, urmare cărora nepoata acestuia, D.L.S., a fost angajată în funcția de consilier în cadrul UAT Buciumeni și, ulterior, promovată pe o funcție superioară, generând pentru aceasta un folos patrimonial, reprezentat de salariul încasat în funcțiile ocupate”, se mai spune în rechizitoriul Parchetului Curții de Apel Galați.

Fostul primar riscă o pedeapsă de la 1 la 5 ani de închisoare și interzicerea dreptului de a mai ocupa o funcție publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...