Primăria București dă startul licitațiilor pentru reabilitarea rețelei de canalizare

Noua administrație a Capitalei demarează licitațiile pentru reabilitarea sau înlocuirea rețelei de canalizare din oraș. Primele lucrări ce vor fi contractate au în vedere zonele Cotroceni, Regina Maria și Tineretului.

Licitațiile face parte dintr-un proiect mai amplu, denumit „Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa”.

„Contractul tratează măsurile care sunt necesare pentru reabilitarea/înlocuirea reţelei de canalizare în zonele Cotroceni, Regina Maria şi Tineretului şi realizarea sistemului unitar de drenare de la partea dreaptă a Casetei compus dintr-un sistem de drenaj în zona limitrofă colectorului principal de canalizare A0 şi un sistem de drenuri secundare aferente unor colectoare de canalizare supuse reabilitării/înlocuirii”, arată anunţul Primăriei Municipiului București (PMB).

În scopul reducerii cantităţii de apă infiltrată în sistemul de canalizare, se vor proiecta şi executa: reabilitarea/înlocuirea a aproximativ 32,5 kilometri reţea de canalizare, prin relining şi săpătură deschisă; construirea unui sistem unitar de drenare de la partea dreapta a Casetei de aproximativ 15,02 kilometri.

Contractul de proiectare şi execuţie lucrări pentru „CL6 – Reabilitarea/înlocuirea reţelei de canalizare (în zonele Cotroceni, Regina Maria şi Tineretului)” include:

– efectuarea studiilor de teren topografice, geologice, hidrogeologice şi geotehnice necesare proiectării lucrărilor;
– elaborarea documentaţiilor necesare obţinerii certificatului de urbanism, a autorizaţiilor şi avizelor necesare execuţiei (inclusiv cele aferente proiectării şi execuţiei racordurilor şi branşamentelor electrice);
– proiectele tehnice şi detaliile de execuţie pentru puţurile piezometrice şi pentru reabilitarea/înlocuirea/executarea lucrărilor;
– lucrări de construcţii, instalaţii, procurare şi montaj utilaje, inclusiv racorduri şi branşamente electrice;
– monitorizarea funcţionării lucrărilor executate pe parcursul perioadei de notificare a defectelor şi remedierea acestora.

Valoarea totală estimată a contractului este de 183,4 milioane lei. În vederea atribuirii, componenta financiară reprezintă 90 %, iar componenta tehnică (perioada de garanţie a lucrărilor) 10%.

Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare: 21 ianuarie.

În martie 2017, Primăria Capitalei anunţa că Proiectul Glina a fost reluat după o suspendare de 400 de zile, după ce la Autoritatea de Management a POIM (Programul Operaţional Infrastructura Mare) a fost depusă prima cerere de rambursare, pentru contractul de finanţare ‘Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa’, contract semnat în data de 21.12.2016. Valoarea totală a proiectului este de peste 1,7 miliarde lei, din care peste un miliard lei este asigurat din fonduri europene nerambursabile, iar diferenţa din bugetul local. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole