Primăria Sector 1 oferă, prin încuviințare directă, 6 milioane de lei pentru pază. Explicațiile administrației

Primăria Sectorului 1 a atribuit firmei Pols Security SRL un contract de pază în valoare de puțin peste șase milioane lei, pentru patru luni. Municipalitatea se scuză pentru achiziția directă și spune că, în paralel, a demarat și procedurile de licitație.

Primăria Sectorului 1 a achiziționat, în regim de urgență, serviciile de pază ale respectivei companii iar motivarea aplicării acestei proceduri a constituit-o expirarea contractelor de pază încheiate de două structuri aflate în subordinea Consiliului Local al Sectorului 1, în prezent desființate, susține biroul de presă al municipalității.

Aceste contracte au expirat la data de 31.03.2021, pentru piețe, și la 28.02.2021, pentru spitale, școli, grădinițe și licee. Inițial, acestea au fost prelungite, tot prin procedura de negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare, până la data de 30.04.2021.

În aceste condiții, pentru că grădinițele, școlile, liceele, spitalele și piețele din Sectorul 1 nu puteau rămâne fără pază, administrația locală a demarat procedura de a achiziționa, în regim de urgență, serviciile de pază prin aplicarea procedurii de negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare”, susține echipa de comunicare de la Sectorul 1.

Astfel, s-a încheiat contractul de servicii pentru o perioadă de patru luni, valoarea serviciilor de pază fiind de 6,1 milioane lei, inclusiv TVA.

Reprezentanții municipalității susțin că este vorba de un contract mult mai avantajos pentru Sectorul 1, față de cel precedent. De exemplu, în mai 2020, primăria a plătit pentru paza grădinițelor, școlilor și liceelor suma de 2,3 milioane de lei, în timp ce în luna mai 2021 s-a plătit suma de 1,1 milioane de lei.

În paralel cu procedura de atribuire a acestui contract, s-au demarat etapele premergătoare procedurii de licitație deschisă privind achiziția de servicii de pază la sediile Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...