Primarul din Ștefăneștii de Jos, suspectat că a violat o fată de 12 ani, a solicitat efectuarea unor teste ADN și poligraf

Primarul din Ștefăneștii de Jos, suspectat că a violat o fată de 12 ani, în urmă cu patru ani, susține că informațiile apărute în spațiul public sunt „complet neadevărate” și anunță că a solicitat efectuarea unor teste ADN și poligraf, pentru a-și demonstra nevinovăția.

Edilul localității din Ilfov este acuzat că împreună cu alți bărbați ar fi violat o minoră, iar în urma agresiunii a rămas însărcinată și a născut un copil.  Într-o postare pe Facebook, primarul Ștefan Ionel Robert anunță și că că se autosuspendă din funcția pe care o  deține în PNL, până la clarificarea situației.

„Pe fondul informaţiilor complet neadevărate care circulă despre mine în spaţiul public, deşi mă declar nevinovat, am decis să mă autosuspend din partid şi să renunţ la calitatea de membru al Partidului Naţional Liberal până la clarificarea situaţiei. Este o decizie grea, dar imperativă, întrucât nu îmi doresc să aduc în niciun fel prejudicii de imagine partidului meu”, a scris primarul pe Facebook.

Suspectul în dosarul de viol a precizat că testele poligraf și ADN solicitate „vor arăta exact contrariul a tot ceea ce se speculează în spațiul public”.

„Probele vor demonstra asta, pentru că am solicitat un test poligraf şi un test ADN care vor arăta exact contrariul a tot ceea ce se speculează despre mine în spaţiul public. Sunt convins că se va face dreptate iar numele meu va fi reabilitat, dar în niciun caz justiţia nu ar trebui să se facă la televizor. Ar trebui să lăsăm magistraţii să îşi facă treaba, fără presiuni de acest fel”, scrie Robert Ştefan.

Joia trecută, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov l-au reținut pe primar pentru infracțiunea de act sexual cu un minor, alături de alte două persoane. Dosarul cu acuzația de viol, act sexual cu un minor, șantaj și influențarea declarațiilor a fost trimis, vineri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă. Procurorul de caz a decis revocarea ordonanțelor de reținere, potrivit unui comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole