Primarul Sectorului 4 a anunțat cum va arăta pasarela pietonală peste Bd. Tineretului

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță, a anunțat recent pe pagina personală de Facebook cum va arăta pasarela pietonală care va fi construită la intersecția bulevardelor Gheorghe Șincai cu Tineretului, în ciuda protestelor și a unei petiții inițiate în acest sens.

„Așa va arăta pasarela pietonală de la Tineretului, intersecție cu Șincai! Opoziție, contre și piedici vor fi mereu. Noi, însă, vom trece peste ele și vom face din Sectorul 4 capitala Bucureștiului. #haicasepoate #s4capitalabucurestiului #totulpentruoameni #danielbaluta, a fost mesajul postat de primar pe social media.

Localnicii nu sunt de acord

„Locuitorii cartierului Tineretului nu vor pasarele” se numește petiția online inițiată de o localnică, care a strâns până acum 1.000 de semnături.

„Noi, locuitorii cartierului Tineretului dorim să avem în continuare acces facil în parcul Tineretului. Ne opunem vehement construirii celor patru pasarele peste bd Tineretului. Astfel cerem abrogarea Hotărârii de Consiliu Local prin care au fost votate. De ce este important? Folosim zilnic trecerile de pietoni pentru a merge cu copii, cu cățeii, cu bicicletele sau cărucioarele în parc.

Suntem tineri şi bătrâni, unii avem dificultăți în a ne deplasa, alții împingem cărucioarele bebeluşilor noştri, iar alții vrem să alergăm în parc. Nu vrem să urcăm şi coborâm pasarele pentru a face asta. Ne dorim că oraşul să fie unul pentru oameni. Cerem ca administrația locală să nu mai prioritizeze circulația maşinilor în detrimentul accesului nostru la singurul parc din zonă”, se menționează în petiție.  

Potrivit Hotnews.ro, Primăria Sectorului 4 a scos la licitație acordul-cadru pentru proiectarea și execuția a două pasarele pietonale, o parcare park&ride în Berceni și mai multe parcări etajate, valoarea estimată fiind de peste 520 milioane lei.

Acordul-cadru are o durată de 36 de luni, pot participa la licitație maxim 20 de firme, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 23 aprilie 2021.

În noiembrie 2020, Primăria Sectorului 4 a anunțat că va construi patru pasarele pietonale. Din cele patru pasarele, trei sunt în cartierul Tineretului. Cea mai mare, care face și obiectul licitației, va fi construită la intersecția bulevardelor Gheorghe Șincai cu Tineretului, a mai precizat sursa citată.

Totodată, zeci de locuitori din cartierul Tineretului au protestat împotriva deciziei Primăriei Sectorului 4 de a construi pasarele pietonale în zonă.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole