Primul caz cunoscut al unui mamifer mâncat de un dinozaur

Descoperire inedită făcută de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie! Aceștia au au anunţat că este posibil să fi descoperit primul caz cunoscut al unui mamifer mâncat de un dinozaur.

Fosilele analizate de cercetătorii britanici sunt vechi de circa 120 de milioane de ani și aparțin unui mic dinozaur cu pene – cunoscut sub numele de Microraptor – în a cărui cutie toracică a fost descoperit piciorul unui animal.

Experţii au declarat că descoperirea lor, publicată în Journal of Vertebrate Paleontology, este „prima dovadă a unui dinozaur care a mâncat un mamifer”.

„Este atât de rar să găseşti exemple de alimente în interiorul dinozaurilor, aşa că fiecare exemplu este cu adevărat important, deoarece oferă dovada directă a ceea ce ei mâncau”, a declarat dr. David Hone, de la Universitatea Queen Mary din Londra, care a condus studiul.

„Deşi acest mamifer cu siguranţă nu a fost un strămoş uman, putem privi astfel înapoi la unele dintre rudele noastre străvechi care au constituit o masă pentru dinozaurii flămânzi. Acest studiu prezintă o imagine a unui moment fascinant în timp – prima dovadă a unui dinozaur care a mâncat un mamifer – chiar dacă nu e la fel de înspăimântător ca ceva din Jurassic Park”, a spus el.

Aceștiau au mai descoperit microraptorii trăiau în pădurile străvechi de pe teritoriul pe care se află în prezent China, cu 125-113 milioane de ani în urmă.

Deşi se deplasa pe cele două picioare, experţii cred că unele specii ar fi putut fi capabile de un zbor ghidat. De mărimea unei ciori ori a unei pisici mici, exemplarele de Microraptor ar fi zburat din copac în copac pentru a vâna animale mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...