S-a deschis primul centru de donare a hainelor şi electrocasnicelor în București

În Capitală s-a deschis primul centru de economie circulară din ţara noastră. Aici pot fi aduse haine, electrocasnice şi chiar produse de mobilier. Obiectele nu trebuie să fie deteriorate, ci într-o stare cât mai bună.

Oamenii care au obiecte bune şi vor să renunţe la ele, le pot aduce în centrul de economie circulară care funcţionează de luni până sâmbătă între 8:00 – 20:00.

În încăperea destinată electronicelor, verificăm să vedem că funcţionează şi în cazul în care sunt defecte, noi le reparăm ca ele să ajungă în starea cea mai bună către cei care au nevoie”, a precizat Cristian Filip, preşedinte Eco Durabil.

În ceea ce privește jucăriile şi hainele aduse aici, acestea sunt spălate şi dezinfectate înainte de a fi donate.

Conceptul de economie circulară nu este foarte cunoscut în România.

Constantin Damov, reprezentant al Coaliţiei pentru Economie Circulară spune că românii au căzut în capcana consumismului exagerat şi că lucrurile nu trebuie să fie aruncate, multe din ele putând fi refolosite.

Economia circulară rezolvă 2 lucruri: nu mai generăm deşeuri, pe de o parte, oprim risipa şi satisfacem nevoile a celor care au rămas la un nivel de trai încă departe de cei care au ajuns în zona de consumism”, precizează Damov, potrivit Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...