Primul ministru Ciucă la dubla comemorare Maniu și Mihalache: „O lecție de onoare și demnitate”

Data de 5 februarie reprezintă momentul unei duble comemorări a două dintre principalele personalități politice românești: Iuliu Maniu și Ion Mihalache.

Aflate la zece ani distanță, 5 februarie 1953 și 5 februarie 1963 sunt zilele în care Iuliu Maniu și apoi Ion Mihalache au murit în închisorile Sighet și respectiv Râmnicu Sărat, în care au fost aruncați de regimul criminal comunist.

„Cei doi au marcat politica interbelică și au rămas, până în ultima clipă, apărătorii valorilor democratice, ai statului de drept și adversari ai dictaturii.

Faptele lor sunt o lecție de onoare și de demnitate, dar și un prilej de reflecție asupra răului adus de lagărul comunist, în care jumătatea de Est a Europei a fost aruncată de către ocupantul sovietic.

Avem datoria de a condamna atrocitățile regimului comunist, dar și de a onora memoria celor care s-au opus dictaturii, indiferent de partidul din care au făcut parte.

Ca prim-ministru și președinte al unui partid istoric, îi asigur pe români că guvernul pe care îl conduc ia în serios promovarea politicilor memoriei și a educării tinerei generații în spiritul adevărului.

Cred cu tărie că acestea sunt condițiile de bază pe care putem construi #România europeană, stabilă și democratică, pe care ne-o dorim toți”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...