Prof. dr Cătălin Cîrstoiu: La Spitalul Universitar, 800 de pacienți internați cu diagnostice severe, de la cancere avansate, depășite, la COVID-19 cu afectare sistemică

Prof. dr. Cătălin Cîrstoiu, manager al Spitalului Universitar de Urgență București, spune că, ieri de dimineață, în această unitate medicală erau internați 800 de pacienți: 400 pacienți pozitivi Covid și 400 de pacienți negativi, cu probleme foarte grave, cu cancere în stadii avansate, depășite etc.  

Aproximativ 100 de pacienți sunt cu spitalizați cu forme foarte grave, care trebuie intubați, care au nevoie de suport ventilator.

La Spitalul Universitar București, situația este dramatică și pentru pacienți, și pentru aparținători, și pentru personalul medical.

Sâmbătă, aici au decedat 40 de persoane. La morga spitalului, capacitatea frigidelor este depășită. În departamentul de anatomie patologică, orice spațiu liber este ocupat de un cadavru. În Unitatea de primiri urgențe, zilnic, sunt între 70 și 80 de persoane care așteaptă să fie consultați și internați.   

Prof. dr. Cătălin Cîrstoiu subliniază că toți pacienții pozitivi cu forme grave de boală, cu afectare sistemică  sunt 100% nevaccinați.

Din păcate, atât pentru pacienți, aparținători, dar și pentru colegii săi din Spitalul Universitar, prof. dr. Cătălin Cîrstoiu spune că aceasta este radiografia unei zile la un spital mare din România, care nu cu siguranță se va repeta. 

Pentru a domoli suferința generală, prof. dr. Cîrstoiu îi roagă pe români să înțeleagă, pentru binele lor, al celor dragi,  dar și al celor din jur, că trebuie să se vaccineze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...