Prof. univ. dr. Anca Coliță: Prin rugăciune, Dumnezeu ne îndrumă și ne găsește soluția în fața unui pacient

Și pacientul, și medicul au nevoie, deopotrivă, de rugăciune pentru a ajunge la vindecare. Creierul omului are capacitatea de a corecta boala în strânsă legătură cu rugăciunea”, a subliniat prof. univ. dr. Anca Coliță, managerul Insitutului Clinic Fundeni, la  Simpozionul internațional de teologie dedicat rugăciunii.

”Studiile sunt abia la început și probabil în următorii ani vom ști mult mai multe despre capacitatea creierului nostru de a corecta boala. Iar capacitatea creierului nostru de a corecta boala este în strânsă legătură cu rugăciunea: fie rugăciunea personală, fie rugăciunea de mijlocire, precizează prof.univ. dr. Coliță.

Rugăciunea de mijlocire este mai des înălțată în cazul copiilor aflați în suferință. Și această rugăciune vine din partea familiei, a prietenilor, a echipei medicale.

Și medicii care îi îngrijesc pe pacienți au nevoie de Dumnezeu pentru a obține vindecarea.

”… fiecare dintre noi ne rugăm să ne dea Dumnezeu puterea, gândul cel bun și soluția corectă în fața unui bolnav. Pentru că nu sunt bolnavi identici, fiecare bolnav are particularitățile lui și oricât de mult ai dori ca  tuturor să le aplici același tratament, același protocol acest lucru nu este posibil. Tocmai aceste mici variații care sunt de la un pacient la altul sunt considerate darul medicului. Dar acest dar al medicului este venit, de fapt, de la bunul Dumnezeu. Este ceea ce bunul Dumnezeu ne îndrumă și ne găsește soluția în fața unui pacient atât de dificil”, mărturisește prof. univ. dr. Coliță.

 

 

 

2 COMENTARII

  1. Pai daca ar fi asa de usor la ce am mai avea nevoie de stiinta ce se presupune a fi parte a intelegerilor ,date de studiul medicinii , atasate bolilor .In cel mai fericit caz rugaciunea , indiferent care si cit de identificabila este ea , poarte deveni doar un paleativ , o masura ajutatoare , ce ofera un bine de moment ea neavind nici o legatura cu vindecarea sau cu tratamentul oferit bolnavilor .Sa incercam sa diferentiem situatiile si sa nu ne cufudam in jocul rugaciunilor atit de presupus salvatoare .

  2. Si pe mine, m-ati trimis acasă stimata doamna doctor tot cu rugăciuni și cu șanse 0 la viata pentru copilul meu.
    Dar cand nu ești capabil sa diagnostichezi corect si sa ti tratezi pacienți, le oferi soluția sa se roage.
    Si sa mai știți stimata doamna doctor ca m-am rugat la Dzeu și pentru copilul meu , dar și pentru dvs să vă lumineze mințile și alții părinți și copii sa nu treacă prin ce am trecut noi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...