Prof. univ. dr. Cătălina Poiană: În România, mortalitatea după fractura de șold este cu mult peste media europeană!

Un studiu recent, efectuat în țara noastră, arată că, după o fractură de șold, mortalitatea se ridică la 30%, cu mult peste media din Europa, subliniază prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Societăţii Române de Endocrinologie.

”Studiul nostru publicat în urmă cu câteva luni a arătat o mortalitate după fractura de şold undeva la 30%, ceea ce este o cifră cu mult peste media Europei şi este pentru că avem un procent ridicat de pacienţi care după fractura de şold nu se operează”, a explicat preşedintele Societăţii Române de Endocrinologie.

Ce-i de făcut?

La nivel național este necesară o strategie privind osteoporoza, având în vedere că această boală ”este mai mult decât o problemă de sănătate publică”, spune prof. dr. Poiană.

”Osteoporoza este o boală cronică şi asta înseamnă că ea necesită tratament îndelungat. Cifrele arată că mai puţin de jumătate din femei rămân încă pe terapie undeva la şase luni de la iniţierea acesteia”, precizează prof. dr. Poiană.

La nivelul individual, persoanelor cu risc de pierdere de masă osoasă și de fractură li se recomandă efectuarea de exerciții fizice, între 30 și 40 de minute, zilnic, spune prof. dr. Poiană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...