Proiect de lege: Copiii înscriși la creșă și grădiniță ar putea avea o masă asigurată pe zi

Părinții care au copii înscriși la creșă sau la grădiniță ar putea primi un ajutor de la stat datorită unui proiect de lege care a fost deja înaintat spre Senat.

Deputatul PNL, Robert Sighiartău, a propus ca unitățile de învățământ antepreșcolar și preșcolar să le asigure o masă copiiilor zilnic, în limita sumei de 15 lei, finanțată din bugetul local.

„Măsura este justificată de faptul că, în unitățile de învățământ antepreșcolar și preșcolar cu program prelungit, părinții sunt nevoiți să achite un tarif zilnic pentru hrana copiilor, care se adaugă la alte cheltuieli ale familiei.

În prezent, pentru o familie cu 2-3 copii, aceste costuri pot depăși 500-700 de lei lunar. Din acest motiv, multe familii fie susțin cu dificultate înscrierea copiilor, fie renunță la aceste forme de educație timpurie”, a explicat deputatul.

1.500 de lei/lună pentru fiecare copil

Dacă firma unde lucrezi îți plătește grădinița, atunci acea societate scade din impozitul pe profit pe care-l datorează 1.500 lei/lună de fiecare copil, conform Legii 239/2020, transmite Hotnews.ro.

Conform ANAF, contribuabilii care efectuează cheltuieli cu educaţia timpurie scad din impozitul pe profit datorat cheltuielile cu educaţia timpurie, dar nu mai mult de 1.500 lei/lună pentru fiecare copil, a mai precizat sursa citată.

Ccitește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...