Protest al angajaților din termocentrale în fața Înaltei Curți de Casație şi Justiție

Câteva zeci de angajați din termocentrale protestează în fața Înaltei Curți de Casație şi Justiție, sperând astfel să obțină din partea magustrașilor reducerea vârstei de pensionare, din cauza riscurilor la care sunt expuși la muncă. 

Conform Antena3 (captură foto), în cazul în care propunerea lor va fi acceptată, orice angajat care are o vechime de cel puțin 20 de ani în domeniul energetic, ar putea ieși la pensie cu 13 ani mai devreme. 

Angajații reclamă faptul că inducția electromagnetică are efect nociv asupra sănătății lor, ducând la boli neurologice și cardiovasculare cu o frecvență mult mai mare decât în restul comunității. 

De asemenea, pulberile de cărbune în suspensie duc la boli pulmonare și cancere cu o incidență mai mare decât în restul comunității. 

Astfel, riscurile la care se expun angajații sunt unele semnificative în comparație cu alte sectoare economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...