Protest spontan al transportatorilor de mărfuri pe DN 1 A. Principala solicitare către CNAIR (Video)

Protest spontan al transportatorilor de mărfuri, în această dimineaţă pe DN 1 A Ploieşti – Cheia – Săcele. Şoferii de camioane au început un protest după ce Compania de Drumuri a impus o restricţie de tonaj la Podul Azuga pe DN 1 Valea Prahovei.

Traficul greu a fost interzis total şi deviat pe DN 1 A prin Cheia, o şosea grea pentru camioane, carosabilul fiind îngust pe serpentinele din judeţele Prahova şi Braşov.

Transportatorii spun că o coloană de camioane a plecat dinspre Braşov spre Ploieşti, iar o altă coloană pe sensul opus, ambele deplasându-se cu viteză redusă. Principala solicitare către CNAIR este de a menţine tranzitul la Azuga măcar pe timpul nopţii sau de a construi un pod provizoriu pe care să circule camioanele de peste 7,5 tone.

Podul de la Azuga, construit în perioada interbelică

Au început lucrările de reparaţii capitale la podul de la Azuga pe DN 1 – Valea Prahovei, iar din 5 mai, camioanele care circulă pe ruta Ploieşti – Braşov şi retur sunt complet deviate pe varianta DN 1 A prin Cheia şi Săcele, până acum traficul greu fiind permis pe DN 1 exclusiv pe timpul nopţii. Refacerea Podului Azuga ar urma să se termine la jumătatea lunii decembrie, conform avizului de la Poliţia Rutieră.

Podul de la Azuga la kilometrul 135 pe DN 1 Valea Prahovei a fost construit în perioada interbelică, iar reparaţiile au fost amânate doi ani din cauza unor probleme cu relocările de utilităţi.

În urma analizei efectuate împreună cu Poliţia Rutieră şi autorităţile publice locale, pe perioada executării lucrărilor, tranzitarea punctului de lucru, pentru vehiculele având masa totală maximă admisă (MTMA) mai mare de 7,5 tone, cu excepţia celor destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă”, precizează Compania de Drumuri într-un comunicat de presă.

Devierea totală a camioanelor pe DN 1 A Ploieşti – Cheia – Săcele nu este o variantă acceptabilă, spun transportatorii de mărfuri, care iată că au cerut CNAIR soluţii pentru a menţine circulaţia pe DN 1 Valea Prahovei pe timpul nopții.

Protest al transportatorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...