Protestul piețarilor din Timișoara, furioși pe primărie. Ce se întâmplă cu chiriile

Comercianții din piețele din Timișoara au protestat, luni, după ce conducerea societății din subordinea primăriei i-a anunțat că majorează chiriile cu 20% de anul viitor.

Contractele expiră la finele lunii decembrie, iar noile tarife valabile în piețele din Timișoara ar intra în vigoare la începutul anului 2023, ceea ce îi afectează atât pe comercianții din Piața de Gros, cât și pe micii producători din cele 11 piețe din oraș.

Comercianții s-au strâns luni dimineața în Piața de Gros din Mehala pentru a-și exprima nemulțumirile, potrivit Opinia Timisoarei.

Oamenii spun că primăria nu a investit deloc în piețe, unde condițiile sunt mizere, în timp ce li se impun cele mai mari taxe din țară.

În prezent, comercianții pot să aleagă ori o taxă zilnica, ori una lunară care ajunge și la 550 de lei. De anul viitor, aceasta ar urma să fie 670 de lei. În Piața de Gros, taxa pentru o boxă este acum 140 de lei pe metrul pătrat și ar urma să crească la 300 de lei/mp, în 2023, la care se adaugă și chiria pe rampa de acces.

O delegație a protestatarilor a mers la discuții cu conducerea Societății Piețe SA a Primăriei Timișoara, însă nu s-a luat nicio hotărâre în privința majorării taxelor, care trebuie aprobată și de către Consiliul Local Timișoara.

Directorul societății susține, însă, că este necesară scumpirea chiriilor, deoarece toate prețurile au crescut.

Citește și E jale la Lungulețu, oamenii nu mai vor să culeagă varza (Foto)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...