PSD domină în Buzău: Constantin Toma câștigă al treilea mandat de primar al Buzăului

Publicat: 10 iun. 2024, 11:30, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
PSD domină în Buzău: Constantin Toma câștigă al treilea mandat de primar al Buzăului

Constantin Toma a obținut cel de-al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului Buzău, conform numărătorii paralele realizate de organizația județeană a Partidului Social Democrat (PSD). Cu un procent cuprins între 55 și 67% din voturile valabil exprimate, Toma își consolidează poziția și continuă să conducă administrația locală. Totuși, consiliul local a PSD a obținut doar 58,88% în urma raportării a mai bine de 91% din totalul proceselor-verbale.

PSD a câștigat majoritatea mandatelor de primar în județul Buzău, adjudecându-și 55 de primării dintr-un total de 87. În cele două municipii, Buzău și Râmnicu Sărat, social-democrații au reușit să-și păstreze supremația.

În comune precum Săgeata, Luciu, Ghergheasa, Glodeanu-Siliștea, Movila Banului, Florica și orașul Nehoiu, PSD a obținut procente covârșitoare, variind între 80% și 99% din voturi. Rezultatele arată o susținere puternică pentru partid în aceste localități, consolidându-și astfel poziția în județ.

Pe de altă parte, Partidul Național Liberal (PNL) a câștigat 6 mandate de primar în localitățile Brădeanu, Cislău, Năeni, Râmnicelu, Valea Salciei și Zărnești. În alte 26 de localități, numărătoarea voturilor este încă în curs de finalizare, urmând ca rezultatele complete să fie anunțate în curând.

Lucian Romașcanu, liderul PSD Buzău, a declarat că aceste rezultate reflectă încrederea și susținerea continuă a cetățenilor pentru proiectele și politicile promovate de partid în județ. El a subliniat importanța colaborării și a muncii continue pentru dezvoltarea comunităților locale.

În concluzie, victoria lui Constantin Toma și dominația PSD în județul Buzău indică o stabilitate politică și o continuitate în administrația locală, cu accent pe dezvoltarea și îmbunătățirea calității vieții pentru locuitorii din Buzău și Râmnicu Sărat.