PSD se opune creșterii vârstei de pensionare. Principalele sale argumente

Scăderea speranței de viață și durata scăzută a vieții sănătoase, comparativ cu alte state europene, sunt principalele motive invocate de social- democrați pentru a nu ridica nivelul vârstei de pensionare.

Prima știre șocantă este că anul trecut speranța de viață a scăzut cu 1,4 ani, conform datelor Eurostat. Al doilea argument vine din faptul că trebuie analizată speranța de viață sănătoasă, un indicator ce vorbește despre calitatea vieții în ultimii ani (cât de sănătos ești)”, a transmis miercuri Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Conform datelor prezentate de acesta, în România un bărbat ajuns la pensie mai trăiește sănătos 6 ani și jumătate, în vreme ce în în Germania, unde vârsta de pensionare este mai mare cu 7 luni, durata de viață sănătoasă este de 11 ani și jumătate. Același indicator este de 12 ani și jumătate în Spania și de 8 ani, în Polonia.

La femei, vârsta de pensionare este mai mare sau egală cu cea din țările Europei Centrală și de Est, dar pensionarele trăiesc mai puțin sănătos comparativ cu celelalte țări.

Pentru cei care au început să creadă că sunt nemuritori și veșnic sănătoși sau pur și simplu nu le pasă de mamele, tații, bunicele și bunicii lor le dau o veste proastă: chiar și ei vor îmbătrâni. Iar cu statistica (chiar dacă este o medie) nu te joci. Speranța de viață sănătoasă în România este incomparabil mai mică cu cea din Uniunea Europeană.

Haideți să ne concentrăm mai întâi pe rezolvarea cauzelor care duc la aceste realități triste, lipsa unei alimentații și a unei vieți sănătoase din cauza sărăciei, condițiile grele de muncă și apoi să vorbim despre creșterea vârstei de pensionare. Altfel, doar foarte puțini dintre cetățenii României vor mai beneficia de pensie”, susține Radu Oprea.

  1. Duceți-vă la dracul, neam de ticăloși şi de derbedei !
    Luptați deschis fără cea mai mică jenă, împotriva poporului vostru. Nemernici mai sunteți stimați tovarăși
    Unde ai mai văzut asta în lume, ca un Guvern democrat să lupte împotriva poporului său şi să îl alunge peste hotarele ţării ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...