Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe: Cei care promit să rezolve problemele cu pumnii trebuie izolaţi pe scena publică

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă că derapajele trebuie aspru sancţionate, în contextul incidentului de la moţiunea simplă împotriva ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Astăzi violenţa a urcat la prezidiu în Parlament şi a luat cuvântul cu forţa. Un ministru a fost atacat explicit. Nu contează subiectul care se discuta. Este de departe cea mai mare ameninţare pentru democraţia din România din ultimii ani. Şi este o recidivă a aceluiaşi partid, după asaltul asupra Parlamentului din decembrie şi alte gesturi similare. Astfel de comportamente sunt peste orice putere de înţelegere. Regia acestor scandaluri, cu mult hate speech şi atacuri la persoană, este una evidentă.

Nu putem duce în derizoriu şi nici nu putem confunda incidentul de azi cu o ‘dezbatere’ obişnuită sau cu un ‘conflict politic’. Este nevoie de condamnare fermă din partea tuturor celorlalţi actori care participă la jocul politic şi aceste derapaje trebuie aspru sancţionate”, a scris Stroe, luni, pe Facebook.

Deriva spre violenţă este inacceptabilă

El subliniază că „oricâte nemulţumiri ar exista în societate, oricâte încercări am avea în faţă, deriva spre violenţă este inacceptabilă, iar cei care promit să rezolve problemele cu pumnii trebuie izolaţi pe scena publică”. Şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată.după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de George Simion, lider al AUR, care a mers la tribună şi l-a luat de braţ, având şi un schimb de replici cu Popescu.

După întrunirea Comitetului liderilor de grup, şedinţa a fost reluată, însă fără participarea ministrului Energiei, deputaţilor PSD, PNL, UDMR şi minorităţi.

Mai multe articole...

  1. Bai jepatule veti fi arsi de vii.Ati ditrus tara.Ai curaj sa iesi pe strada.Vezi ce este in Turcia?Criminali nenorociti.Platiti pensii speciale de miliarde in timp ce tara este ditrusa.Veti fi jucati in picioare .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole