Putin a semnat decretul de mobilizare a celor mai periculoși infractori

O lege promulgată vineri de Vladimir Putin permite recrutarea cetățenilor cu antecedente penale extrem de grave, ca parte a mobilizării.

Conform ageníei ruse de presă RIA Novosti, legea prevede că cetățenii cu condamnări pentru infracțiuni grave pot fi chemați pentru satisfacerea serviciului militar în cadrul mobilizării, cu excepția articolelor privind infracíuni împotriva consiliul de stat, spionajul, confiscarea forțată a puterii, comiterea unui atac terorist, comiterea de infracțiuni sexuale împotriva minorilor sau apelurile publice la activități extremiste etc.

Printr-un alt decret, Putin a permis serviciul civil alternativ în perioada de mobilizare.

Potrivit documentului, cetățenii aflați în serviciul civil alternativ în forțele armate, formațiunile și organismele militare în calitate de personal civil vor continua să-și îndeplinească atribuțiile în timpul anunțului de mobilizare.

De asemenea, președintele Rusiei a semnat o lege care echivalează voluntarii cu personalul militar.

Beneficiile voluntarilor

Potrivit documentului, ei și membrii familiilor acestora vor fi supuși garanțiilor sociale și compensațiilor acordate personalului militar. De asemenea, se raportează că sprijinul monetar al voluntarilor nu poate fi mai mic decât cel al contractorilor care dețin poziții militare similare.

Voluntarilor li se promit asigurări medicale de stat, dreptul de a călători gratuit cu trenul, avionul și autobuzele interurbane, o pensie de invaliditate, o indemnizație unică de 3 milioane de ruble (aproximativ 240.000 de lei, n.r.)  în caz de deces și o pensie pentru pierderea unui susținător pentru părinți și soț.

În plus, la calcularea duratei de asigurare a serviciului pentru o pensie, perioada de participare la războiul din Ucraina într-o formațiune de voluntari se promite a fi luată în considerare în sumă dublă.

Vorbim despre formațiuni de voluntari care sunt create de Ministerul Apărării prin decizia președintelui Federației Ruse.

În plus, Putin a semnat o lege privind achizițiile de la un singur furnizor pentru așa-numita „operațiune militară specială” și pentru a asigura apărarea și securitatea statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...