Raed Arafat anunță simplificarea procesului de autorizare pentru securitatea la incendiu

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, miercuri, că în cadrul şedinţei de guvern a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care au fost aduse modificări legii 307/2006, privind apărarea împotriva incendiilor, astfel că procedura de obţinere a avizului de securitate în cazul incendiilor se va simplifica.

În cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria, Raed Arafat a arătat că modificările sunt menite să simplifice procesul de avizare, autorizare privind securitatea la incendiu, să permită debirocratizarea şi reducerea poverii administrative, precum şi supravegherea pieţei produselor pentru construcţii şi a mijloacelor de apărare împotriva incendiilor.

Secretarul de stat a menţionat că una dintre prevederi vizează exceptarea de la obligaţia de obţinere a avizelor şi a autorizaţiilor de securitate la incendiu în cazul lucrărilor care urmăresc preponderent îmbunătăţirea altor cerinţe fundamentale ale construcţiilor.

Sunt avute în vedere, spre exemplu, lucrările de consolidare, intervenţiile la acoperişul clădirii care constau în lucrări de înlocuire a învelitorii şi a suportului acesteia, precum şi cele pentru extinderi sau schimbări de destinaţie ale unor încăperi aparţinând construcţiilor existente, în vederea amenajării grupurilor sanitare, camerelor tehnice ori executare de lucrări la acestea. Asta înseamnă că de acum unele lucrări se vor putea desfăşura mult mai simplu, mult mai uşor, fără să facem rabat la siguranţă, dar sunt multe din aceste lucruri care blocau luni de zile realizarea lor sau punerea în funcţiune, în aşteptarea avizelor şi autorizaţiilor. Deci de acum se va simplifica acest lucru şi există unele excepţii care apar prin actul normativ de modificare„, a spus Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole