Raed Arafat, declarații despre Sărbătorile Pascale: „Nu vin acum să spun că va fi aşa sau aşa”

Publicat: 16 mart. 2021, 13:00, de Andreea Borcilă, în ACTUALITATE , ? cititori
Raed Arafat, declarații despre Sărbătorile Pascale: „Nu vin acum să spun că va fi aşa sau aşa”
Raed Arafat

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, speră ca anul acesta, de Paști, să existe o mai mare libertate comparativ cu aceeași perioadă din 2020. Totodată, totul depinde de situația epidemiologică și de deciziile care vor fi discutate până atunci.

„Speranţa noastră este să se ajungă să fie mult mai bine decât anul trecut, adică să nu se sărbătorească în sensul cum s-a sărbătorit anul trecut, ci mult mai bine şi mai aproape de normalitate. Normal că aceste lucruri pot fi discutate, nu vin acum să spun că va fi aşa sau va fi aşa, asta nu e o decizie care o ia doctorul Arafat, e o decizie care se discută, care se ia ca de obicei la nivelul Grupului tehnico-ştiinţific, care propune la nivelul CNSU şi aşa mai departe”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

„Speranţa noastră este să avem o mai mare libertate decât a fost anul trecut. Depinde şi de situaţia epidemiologică şi de toate celelalte aspecte. Dar să vin să spun că mutăm ora şi schimbăm slujba, aşa ceva vă daţi seama că sunt bazaconii”, a mai continuat șeful DSU.

Secretarul de stat a precizat că în unele zone care ar putea fi de Paşti în carantină, ar putea fi luate unele măsuri speciale.

„Este posibil, dacă există zone mult mai afectate şi situaţia în ele mult mai gravă, să fie alte măsuri luate. Sperăm să ajungem la Paşti să avem o situaţie mai normală, dar dacă sunt zone sub carantină, care sunt mai afectate, poate că acolo vor fi măsuri speciale, se vor adapta măsurile pentru noaptea Paştelui. Dar nu mă grăbesc să mă pronunţ eu”, a declarat Raed Arafat.

Citește și: