Rafila, acuzat că dă 21 de milioane de euro, pentru consultanță, unei organizații în conducerea căreia a lucrat

Ministrul Alexandru Rafila a semnat un contract pentru consultanță, de 21 de milioane de euro, cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), organizație din al cărei Consiliu Executiv a făcut parte până în anul 2021.

„În luna mai, pe șest, ca hoțul, cel care se visează președintele României, fost șef la OMS, a înaintat un memorandum către Guvernul României prin care a cerut ca OMS să facă consultanță, inclusiv pentru partea de digitalizare din atât de hulitul de către PSD program pe Sănătate numit PNRR. Memorandumul cu OMS a fost semnat, în mare secret, de Guvernul României în luna iunie! Unde este problema? Suma uriașă: 21 de milioane de euro. Bani direcționați discreționar, pentru asistență tehnică (consultanță), către organizația unde Alexandru Rafila a avut rol executiv până în anul 2021! Voi face sesizare la Agenția Națională de Integritate și la DNA cu privire la acest grav conflict de interese în care se află actualul ministru PSD al Sănătății”, susține deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Potrivit Memorandumului, banii pentru consultanță urmează să fie împărțiți astfel:

– 5,38 milioane de euro pentru digitalizare

– 14,1 milioane de euro pentru servicii de sănătate și resurse umane

– 1,7 milioane de euro pentru gestionare fonduri publice din sănătate

În condițiile în care suma prevăzută în PNRR pentru asistență tehnică la Management servicii sănătate este considerabil mai mică decât suma pe care a semnat ministrul Rafila, este neclar de unde au rezultat cele 21 de milioane de euro.

Între 2014 și până în 2018, Rafila a fost reprezentantul României la OMS, iar din 2018 până în 2021, a fost membru în Comitetul permanent al Biroului Regional al OMS pentru Europa și membru în boardul executiv al OMS.

Conform deputatului USR, Rafila poate să renunțe în orice moment la acest contract de consultanță iar banii vor rămâne economii la buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...