Rafila: Restricțiile nu pot fi acceptate de populație dacă vor fi recomandate exact de persoanele care ne-au adus în această fundătură

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, miercuri, că actuala situație sanitară din România trebuie să fie asumată public de cei care ne-au adus aici.

„Vă dați seama că e greu să prevăd eu ce măsuri urmează să fie luate, mai ales că senzația pe care o am în această perioadă e că se încearcă evitarea unor măsuri care să fie impopulare. Cred că ar trebui de fapt ca de data aceasta zona politică să facă un pas în spate, din punctul meu de vedere, și să lase specialiștii în sănătate publică să hotărască modul în care trebuie abordată în această perioadă pandemia pentru că, s-a văzut, abordarea politicienilor a eșuat lamentabil și acum chiar domnul Președinte recunoaște că am pierdut pe toate planurile.

Din punctul meu de vedere, planul cel mai grav în acest moment este legat de pierderea de vieți, care este incredibil de probabil că a fost și va fi fără precedent în istoria România pentru multă vreme de acum încolo”, spune Alexandru Rafila.

Rafila: Situația în care suntem necesită măsuri excepționale

Întrebat dacă un lockdown ar fi soluția optimă pentru rezolvarea actualului impas sanitar, el a adăugat:

„În mod evident, nu putem în România să adoptăm soluții diferite de cele pe care le-au adoptat celelalte țări și care au avut rezultate. Aștept să văd care va fi rezultatul acestei discuții. Sigur, eu nu sunt neapărat un partizan al lockdown-ului, dar situația în care s-a ajuns în momentul de față necesită măsuri excepționale.

Mai este o măsură excepțională și aș face un apel chiar și către domnul Președinte, mai ales că dânsul a spus că lucrurile n-au fost făcute așa cum trebuie și a ajuns abia acum la această concluzie, cred că trebuie o asumare publică a acestui lucru de către cei care ne-au adus aici. Pentru că măsurile la care ne referim și pe care le discutăm acum trebuie să fie acceptate de populație, ele nu pot fi acceptate de populație dacă vor fi recomandate exact de aceleași persoane care ne-au adus în această fundătură”.

Întrebat dacă restricțiile ar trebui să vizeze și persoanele vaccinate, Alexandru Rafila a explicat:

 „În anumite situații, dacă discutăm de reducerea interacțiunilor unde vin, de exemplu, un număr foarte mare de persoane, putem discuta și despre persoanele vaccinate, în sensul că evenimente cu număr mare de participanți nu cred că sunt în vreun fel acceptabile în această perioadă, indiferent de statusul vaccinal al unei persoane.

 Noi trebuie să reducem, cum vă spuneam, interacțiunile. Vaccinarea este cea mai bună metodă de prevenire sau de prevenire a formelor grave de boală, care necesită spitalizare. Modificările pe care le-a suferit virusul au arătat că nu este infailibilă. Trebuie să continuăm în mod evident vaccinarea, dar nu trebuie să continuăm cu manifestări publice de mari proporții, care favorizează transmiterea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole