Rafinăria Petrobrazi, amendată pentru că poluează cu atmosfera cu hidrogen sulfurat

Rafinăria Petrobrazi, de la marginea Ploieștiului, a fost amendată cu 100.000 de lei în urma numeroaselor sesizări privind mirosurile urâte emanate de unitatea de rafinare a ţiţeiului. Cauza mirosurilor este hidrogenul sulfurat.

Comisarii Gărzii de Mediu Prahova anunţă că au amendat cu 100.000 de lei rafinăria Petrobrazi, operată de compania OMV Petrom, sancţiunea fiind aplicată în urma unui control, făcut ca urmare a ”numeroaselor sesizări” primite din partea localnicilor privind disconfortul olfactiv. Conform comisarilor de mediu, verificarea a relevat ”apariţia unui trend de depăşire a valorilor limită” la indicatorul hidrogen sulfurat (H2S).

”Garda de Mediu Prahova a sancţionat Rafinăria din comuna Brazi cu amendă în cuantum de 100.000 lei în urma neconformităţilor constatate la controlul efectuat. Controlul a fost iniţiat ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv creat în proximitatea rafinăriei, precum şi a apariţiei unui trend de depăşire a valorilor limită la indicatorul H2S înregistrat de către echipamentele de monitorizare din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA)”, anunţă, miercuri, Garda de Mediu Prahova.

Conform sursei citate, în cadrul controlului făcut la rafinăria operată de OMV Petrom, comisarii au constatat ”nerespectarea unor condiţii din actul de reglementare, precum şi a normelor de monitorizare a surselor de emisie atmosferică”.

”În vederea evitării unor astfel de situaţii, comisarii au impus companiei luarea tuturor măsurilor astfel încât toate operaţiunile de pe amplasament să se realizeze fără determinarea unor deteriorări ale calităţii aerului dincolo de limitele amplasamentului”, precizează Garda de Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...