Rămâne cum au stabilit! Austria se opune în continuare intrării României în Schengen

Deși președintele Klaus Iohannis a lăsat să se înțeleagă că România duce negocieri dure și sunt șanse de a schimba părerea Austriei despre intrarea în Schengen, totul este în zadar. Azi dimineață, ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, a declarat marţi dimineaţa, într-o emisiune la postul public de televiziune, că Viena îşi menţine dreptul de veto faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen. Ulterior, informația a fost confirmată și de  Karl Nehammer, cancelarul Austriei.

Ministrul a dezminţit informaţiile potrivit cărora Austria ar putea ceda presiunilor la Consiliul miniştrilor de interne din UE care are loc în 8 decembrie la Bruxelles.

„În acest moment, refuzăm extinderea Schengen cu România şi Bulgaria”, a spus ministrul, scrie News.ro.

De asemenea, nu va exista nici o aprobare condiţionată a aderării la Schegen, adică aderarea la vară, dacă sunt îndeplinite anumite condiţii – a precizat un purtător de cuvânt al ministrului într-un interviu acordat cotidianului „Kleine Zeitung”.

Protecţia frontierelor, spun oficialii austrieci, pur şi simplu nu funcţionează, iar Bulgaria şi România trebuie să fie tratate la pachet.

Aflat la Tirana, la summitul unde participă şi preşedintele Klaus Iohannis, cancelarul austriac Karl Nehammer a confirmat această poziţie a Austriei: „Ministrul de interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria şi România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranţi ilegali care au ajuns în Austria neînregistraţi. Asta înseamnă că au trecut pe la graniţa externă a Uniunii Europene şi au ajuns într-o ţară internă, aşa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a spus Karl Nehammer.

Iohannis: „Vrem să ducem decizia acolo unde ne dorim noi”

Aflat la Summitul Uniunea Europeană – Balcanii de Vest, care se desfăşoară la Tirana, în Republica Albania, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre negocierile privind aderarea României la Spațiul Schengen.

Șeful statului a declarat că încă se discută și se negociază, în special din cauză că, în continuare, Austria este reticentă vizavi de accesul nostru în Schengen.

 

3 COMENTARII

  1. Nici o masina sau camion cu nr de Austria sau Olanda sa nu mai intre in Romania.Petrom nationalizata,Bcr naționalizată,Porr scosi in suturi dupa autostrada Sibiu Pitestii,ing bank scosi in șuturi din Romania.Blocata granita cu Ucraina inclusiv exportul de cereale.Scos in șuturi ambasadorul a Austriei din Romania .Veto la orice initiativa a Ue.

  2. Cum se zice,,Paguba-n ciuperci,,Cum ne am descurcat si pana acum fara Schengen,bucurosi le-om duce toate ,iar in Ungaria si Croatia sa se faca ,,carari ,,pentru afluxul de migranti care va urma la primavara !! .

  3. Exista niste informatii terifiante de fapt:cica asta a fost jocul nenorocitilor de ue germania,franta in special sa traga pe sfoara Romania si Bulgaria privind intrarea in Schengen.Au facut-o prin Olanda la inceput si acum pe ultima suta de metri au activat Austria la propunerea Olandei care a spus sa nu fie lasata singura la aceasta marsavie.Si vor sa iasa asa cum au vrut de la inceput:Croatia da Romania si Ungaria tinute la marginea ue.Adica o umilinta totala.Romania si Bulgaria vor lua masuri care vor bloca Ue daca marsavia va fi pusa in aplicare.Pot sa blocheze granita cu Ucraina,cu Ungaria,Serbia.Si acum chiar ca pot sa dea drumul la migranti catre jepatii de austrieci.Plus firmele olandeze si austrice distruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Câteva explicații pentru fanii fotbalului care se vor uita la meciul...

Azi e zi de meci! Stejarii vor întâlni Africa de Sud la Cupa Mondială de rugby, un meci gală pentru selecționata noastră. Probabil că mulți...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...